DEN FØRSTE CYKEL

FOR AT HJÆLPE DIT BARN TIL AT BLIVE EN DYGTIG CYKLIST OG SIKKER TRAFIKANT, ER DET VIGTIGT AT CYKEL OG CYKLIST PASSER SAMMEN.


Det er en stor begivenhed for dit barn at få sin første rigtige cykel. En cykel som ligner den far og mor kører på. Størrelsen er den primære forskel på en børnecykel og en voksencykel. Og størrelsen er vigtig! Med en cykel i den rigtige størrelse, er det lettere for barnet at manøvrere og orientere sig i trafikken.


STØRRELSE

Når barnet sidder i sadlen på den første cykel, bør barnet kunne nå jorden med begge fødder. For større børn (fra ca. 10 år) kan det være tilstrækkeligt, hvis de kan nå med én fod. Det kan være fristende at købe en cykel, som barnet kan "vokse med", men det er meget vanskeligt og utrygt for barnet at køre på en cykel, som er for stor. Og det kan være svært nok at lære at cykle.

Det bedste er at tage barnet med, når der skal købes ny cykel. Så er du sikker på, at den passer. Du kan få råd og vejledning om valg af den rigtige størrelse hos din lokale Kildemoes forhandler. 


UDSTYR


Lad den første cykel være så enkelt udstyret, som muligt. Hvis barnet skal betjene gear, kilometertæller og andre ting, tager det opmærksomheden fra kørslen og trafikken. Der skal være to uafhængige bremser på en cykel – en der virker på forhjulet, og en der virker på baghjulet. Det er en fordel, at den første cykel har fodbremse. Fra den trehjulede eller løbecyklen har barnet erfaring med at bruge fødderne til at bremse med. Den erfaring kan barnet overføre til den nye cykel.

 

Klar til skolestart?

Så er sommerferien snart forbi, og skolerne begynder på et nyt skoleår. Det er tid til at fylde penalhuset, eller opdatere computeren. Husk også at gøre dit barns cykel skoleklar. Måske er cyklen blevet for lille og trænger til en udskiftning? Besøg din lokale Kildemoes forhandler, han kan garanteret finde en fin ny cykel til første skoledag!

Læs mere

BEREGN DIN STELSTØRRELSE

Hvad du end skal bruge cyklen til, er den rette stelstørrelse utrolig vigtig. Det sikrer dig en behagelig kørestilling og derudover har du bedre kontrol over din cykel, når størrelsen er korrekt.
Læs mere

FAQ:

SPØRGSMÅL?

Kig i vores spørgsmål og svar her på siden. Måske finder du netop det, du leder efter.

Læs mere