Til
toppen

Detaljerne

Her kan du læse mere om nogle af detaljerne på vores cykler. Piktogrammerne er vist sammen med cyklerne, så du hurtigt kan se, hvilke specifikationer, der er på den valgte cykel.

 • Aluminiumstel

  Alle Kildemoes stel er bygget af aluminium, som gør stellet holdbart, stift og relativt let. Findes i forskellige legeringer og konstruktioner.

  Punkteringshæmmende dæk

  Dæk forsynet med kunststof-indlæg under gummi-slidbanen, hvilket reducerer risikoen for punkteringer.

 • Fodbremse

  Fodbremsen er den traditionelle bremsetype i bagnavet, som betjenes ved at træde pedalerne tilbage - helt enkelt. Modeller med fodbremse er desuden udstyret med en håndbetjent forbremse (enten V-bremse eller rullebremse).

  Alu forgaffel

  På modeller, hvor aluminiumstellet er monteret med en forgaffel i aluminium, reduceres den samlede vægt på cyklen.

 • Fælgbremse

  Fælgbremser har bremseklodser, der presser på begge sider af fælgen. Fås i to typer – kaldet V-bremser eller Caliper-bremser afhængigt af deres konstruktion og montering på cyklen.

  Rullebremse

  Rullebremser giver en behagelig og samtidig effektiv nedbremsning i al slags vejr, da bremsefunktionen er indkapslet i lukkede bremsemekanismer integreret på henholdsvis for- og bagnav.

 • Suspension forgaffel

  Affjedringen giver mere behagelig kørsel på ujævne underlag. På enkelte modeller findes ”lock” funktion, når cyklen bruges på fastere underlag som f.eks. asfalt.

  Skivebremse

  Skivebremser giver en hurtig og kontant nedbremsning. Fås i mekaniske udgaver med kabeltræk eller i hydraulisk version med olietryk.

 • Indvendige gear

  Indvendige gear er integreret og indkapslet i bagnavet. Kræver et minimum af vedligeholdelse (det anbefales dog at lade din Kildemoes forhandler foretage regelmæssige servicecheck). Desuden giver det et meget enkelt gearskift.

  Justerbart styr

  På modeller med justerbar frempind kan styret ikke blot justeres op og ned, men også i en vinkel, der giver mulighed for at opnå en optimal og individuel kørestilling.

 • Udvendige gear

  Med udvendige gear får du flere gear (6 – 24 gear) med mindre spredning mellem. Direkte kædeskift, der giver lynhurtige gearskift og et minimum af friktion med mere effektiv fremdrift til følge. Samtidig vejer baghjulet mindre end på en cykel med et indvendigt navgear, så du får typisk også en lettere cykel, når du vælger udvendige gear.

  Dynamonav

  Fornav med integreret dynamo er den elegante og moderne dynamo-løsning, der virker i al slags vejr og giver strøm til forlygten med et minimum af friktion og stort set lydløst.

 • Elmotor

  Med en integreret elmotor samt et batteri får du hjælp til at komme længere omkring og hurtigere frem uden selv at bruge mere energi.

  Lås

  De fleste Kildemoes cykler er udstyret med godkendt lås. Forsikringsselskaberne kræver godkendt lås i tilfælde af tyveri.

 • Baglygte

  Næsten alle Kildemoes modeller er med fastmonteret batteri baglygte for optimal sikkerhed.

  Forlygte

  Topmodellerne i de enkelte cykel kategorier er monteret med forlygte, drevet enten af dynamonav eller batterier.