Til
toppen

Fremtidens cykel - set fra designerens vinkel...

Kildemoes har haft et samarbejde med produktdesigner, Kasper Schwartz, hvor han har forsøgt at nytænke vores hverdagscykler. Det er blevet til et spændende projekt - ikke et færdigt produkt, men et oplæg på, hvordan fremtidens cykel kunne se ud. Her kan du læse mere om fremtidens cykelkoncept.

RubyBike - den modulbaserede, fremtidsklare og raffinerede hverdagscykel

RubyBike er et nytænkende cykelkoncept som Kasper Schwartz, nyuddannet produktdesigner, har designet i forbindelse med sit afgangsprojekt fra Kunstakademiets Designskole. Kildemoes har været sparringspartner på projektet, som er navngivet efter den kolibri som Kildemoes anvender i sit logo - ‘The Ruby-throated Hummingbird’.
‘RubyBike’-cyklen udmærker sig bl.a. med et innovativt modulbaseret udstyrs-system, der gør det nemt at tilføje eller udskifte forskelligt udstyr. Derudover kan RubyBike også let opgraderes til en el-cykel, hvilket i kombination med det modulære udstyrssystem, giver en moderne hverdagscykel der let kan tilpasses den enkelte cyklists mange - og ofte skiftende - praktiske og transportmæssige behov.
At en hverdagscykel skal være praktisk, funktionel og velfungerende er for de fleste en selvfølge, og det at have et bagagebærer eller en cykelkurv påmonteret, er for mange cyklister helt afgørende. Det er dog sjældent en hverdagscykel med en række af praktisk udstyr monteret, er særlig smart, stilfuld eller raffineret - men dette vil RubyBike gerne gøre op med, gennem cyklens innovative udstyrs-platform; RubyFitt.

 Rubybike 01

RubyFitt - en modulbaseret udstyrsplatform

RubyFitt består af to monteringspunkter integreret i cyklens stel, et foran og et bagved. ‘RubyFitt’-platformen gør op med de ofte klodsede og uskønne monterings-beslag der findes på fleste bagagebærer, cykelkurve og frontlad, og gør det samtidig nemt og hurtigt at montere forskelligt udstyr på cyklen - helt uden brug af skruer eller værktøj! Det tilhørende udstyr, der som udgangspunkt omfatter for- og baglygte samt frontlad og baggagebærer, er udformet i tråd med RubyBike’s overordnede stil og formsprog.

Rubybike 03

Designet til at blive kørt, transporteret og parkeret i byrummet

RubyBike er udformet med et med kompakt, let og transportvenligt stel-design, og så er cyklen udstyret med 24” hjul frem for 28”, som er standarten for langt de fleste cykler. Dette medvirker bla. til en kortere totalt længde, og gør også cyklen mere styrevillig og reaktionsparat i trafikken. Endvidere kan cyklens totalbredde reduceres markant ved både at folde styret og pedalerne sammen. Dette er især er praktisk når cyklen skal parkeres i pladsbegrænsede områder eller når den skal medbringes på toget eller metroen.

Intelligente funktioner

RubyBike har også en række fremtidsklare og intelligente funktioner. Disse omfatter bl.a. visuel vejvisning via det integrerede display i styret, der også giver adgang til velkendte cykelcomputer-funktioner som hastighed, distance og kalorieforbrænding. Derudover er RubyBike også udstyret med intelligent lygtestyrring, der automatisk tænder lygterne når det bliver mørkt og forstærker baglygtens lys ved opbremsning.
Til at modvirke tyveri har RubyBike en række funktioner som bl.a. GPS-sporing og direkte alarmering via ejerens smartphone, hvis cyklen bliver forsøgt stjålet. Alle cyklens intelligente funktioner bliver holdt kørende af et kompakt batteri placeret i stellet, der får tilført strøm fra en dynamo i forhjulsnavet.

Rubybike 04

Nem opgradering til el-cykel

Til at underbygge RubyBike’s mange muligheder for nem tilpasning til den enkelte cyklists behov, er det også muligt let at opgradere RubyBike til en el-cykel. Dette gøres ved at placere et højkapacitetsbatteri i det lille aftagelige opbevaringsrum som er indbygget i stellet, og dernæst ombytte forhjulet med et hjul med indbygget el-motor i hjulnavet.
Med muligheden for el-cykel opgradering, samt de særlige udstyrsmuligheder RubyFitt-platformen omfatter, gør RubyBike det muligt for den enkelte cyklist nemt selv at få tilpasset cyklen til netop sine behov, også hvis disse med tiden skulle ændre sig.

Rubybike 08

NOTITS:

RubyBike er et cykelkoncept der som udgangspunkt er tiltænkt som inspirations- og dialogskabende, i forhold til udviklingen af fremtidens hverdagscykel. Der er altså ikke tale om et færdigt produktionsklart produkt, der snart skal lanceres på markedet.