10 gode grunde til at cykle

Der er mange gode argumenter for at vælge cyklen frem for bilen. Vi giver dig her 10 gode grunde til at vælge cyklen frem for bilen, når du skal fra A til B. 

1. CYKLING FORBEDRER LUFTKVALITETEN OG MINDSKER CO2-UDSLIPPET FRA BILER

Luftforureningen fra biler, lastbiler, busser mv. er utvivlsomt skidt for os og miljøet. Luftforurening sættes i forbindelse med forskellige sygdomme som f.eks. kræft og regnes for at udgøre en større risikofaktor end rygning for at udvikle lungekræft. Hvis flere tog cyklen frem for bilen, ville det være muligt at mindske CO2-udslippet. 

 

2. CYKLING AFHJÆLPER TRAFIKPROPPER

Cykler fylder noget mindre end bilerne og kan lettere komme omkring. Hvis der var færre biler og flere cykler, ville trafikken glide lettere, og der ville være mindre belastning på vejene = færre trafikpropper.                                                                                      

 

3. CYKLING MINDSKER SLID PÅ VEJENE   

De mange biler slider på vejene. Det kunne minimeres, hvis flere valgte cyklen frem for bilen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

4. CYKLING LETTER BYRDEN FOR SUNDHEDSVÆSENET

Forskning har vist, at en daglig cykeltur gør dig sundere. Hvis du cykler til og fra arbejde (mindst en kilometer hver vej), mindsker du risikoen for at blive overvægtig, for at udvikle højt blodtryk, et højt kolesteroltal samt forstadier til diabetes. Andre forskningsstudier viser, at cykling kan minimere risikoen for udviklingen af hjerte-karsygdomme, som er blandt de hyppigste årsager til for tidlig død på verdensplan. Der er tal, som viser, at cyklister i gennemsnit er lige så sunde, som personer, der er ti år yngre Alt i alt betyder sundheden en reducering af sundhedsvæsenets ressourcer.

 

5. CYKLING FORBEDRER LIVSKVALITETEN FOR ALLE 

Studier har påvist, at cykling har en positiv indvirkning på vores generelle trivsel. Cykler børn til skole, kan de bedre holde fokus og er altså mere modtagelige for undervisningen  Det gælder selvfølgelig også voksnes koncentration og indlæring på jobbet. 

 

6. CYKLING FORBEDRER DEN MENTALE SUNDHED

Det er bevist, at cykling har en positiv effekt på vores mentale sundhed og kan mindske risikoen for stress og depression. 

 

7. CYKLING FORLÆNGER LIVET

Undersøgelser har vist, at hvis du øger tempoet en lille smule og får pulsen lidt højere op på din daglige cykeltur, så forlænger cykling livet med over 5 år.

 

8. CYKLING BOOSTER ØKONOMIEN 

Bilrejser koster dig seks gang mere end cykelture - både hvis vi kigger på det fra et privatøkonomisk og et samfundsøkonomisk perspektiv. Her er medregnet overbelastede veje, trafikpropper, udgifter hos sundhedssektoren, forsikringsudgifter, udgifter til vedligehold mv. Man har lavet en analyse af trafikken i København. Her er konklusionen, at hvis samfundets og de private omkostninger (borgernes egne omkostninger) lægges sammen, så koster bilernes påvirkning 0,50 euro (3,71 kr.) pr. kørte kilomenter i mod 0,08 euro (60 øre) for cyklen pr. kørte kilomenter.

 

9. CYKLING FORBEDRER TRAFIKSIKKERHEDEN

Undersøgelser viser, at der er flere mennesker, som bliver dræbt eller kommer slemt til skade pga. motorkøretøjer end cyklister - også når man tager højde for antallet af biler og cyklister i trafikken. En cykel og cyklist vejer måske tilsammen omkring 100 kg. Cykler man f.eks. 20 km/t har man ikke samme potentiale for at gøre skade som et tungt køretøj på 1.500 kg, som kører med en fart på 50 km/t.

 

10. CYKLING SÆNKER PRISEN PÅ BILFORSIKRINGEN              

I mange familier er cyklisterne også bilejere, som betaler deres forsikring. Hvis vi antager, at disse familer bruger bilen mindre, så udgør de dermed også en mindre forsikringsrisiko. På den måde kan man sige, at cyklist-bilejerne mindsker forsikringsomkostningerne for andre bilister.

 

Kilde: www.videnskab.dk 

 

 
  • CLICK & CONNECT
  • FLERE END 250 FORHANDLERE
  • 15 ÅRS STELBRUDSGARANTI!

CLICK & CONNECT

- SEND EN FORESPØRGSEL PÅ EN KILDEMOES CYKEL DIREKTE TIL DIN FORHANDLER HER PÅ HJEMMESIDEN

FØLG OS PÅ FACEBOOK

- og deltag i konkurrencer, bliv opdateret med seneste nyt og meget mere.

FØLG VORES LIV I BEVÆGELSE PÅ INSTAGRAM

#KILDEMOES_AS