cykelferie i danmark

Der er mange skønne steder i det danske sommerland, og på cyklen kan man få det hele med. Udsigten, Luften, duften, solen og regnen. Hvis du kunne tænke dig at komme på cykelferie i Danmark, er der meget hjælp at hente via skiltning og mærkningsordning.


Skiltning

I Danmark findes mere end 11.000 km skiltede cykelruter. Ruterne afmærkes med et hvidt cykelsymbol på blå baggrund, som sammen med et nummer, et navn eller et logo udgør kendemærket for en rute.


Mærkningsordning

I Danmark er der udviklet en kvalitetsmærkeordning, der viser vejen til de bedste lokalområder, destinationer og overnatningssteder for cyklister. Med kvalitetsmærkeordningen er det sikret, at overnatningsstederne og lokalområderne lever op til fælles kvalitetskrav og gør en ekstra indsats for at leve op til cykelturistens specielle behov.

Som cykelturist kan du, eksempelvis, være sikker på at finde sikker cykelparkering og en værktøjskasse hos de mange kvalitetssikrede overnatningssteder, samtidig med at der altid findes cykelkort, rutebeskrivelser og cykeludlejning på lokalområderne og destinationerne.

Læs mere om kvalitetsmærkeordningen på www.visitdenmark.com


Planlæg turen

Forsøg at planlægge de daglige ture så de så vidt muligt følger de afstukne cykelruter. På den måde får du de største oplevelser og en trafiksikker cykelferie.

Tag højde for at vinden oftest kommer fra vest og sydvest.

Det anbefales at reservere overnatningen forud, især vandrerhjem, kroer og bed & breakfast kan være optaget i højsæsonen. Turistbureauerne er behjælpelige med information og reservation af overnatning i lokalområdet.

Tjek cyklen grundigt inden turen. Opstramning af eger, nye slanger og punkterfrie dæk kan spare dig for mange ærgrelser. Det er også vigtigt, at bremserne fungerer optimalt for at klare den ekstra belastning fra bagagen.

Kør en træningstur med fuld oppakning nogle uger før ferien for at afprøve cyklens udstyr og deltagernes (især børnenes) kræfter.

Vil du leje cykler, hjælper turistbureauerne dig gerne.


Pakkeliste

Begræns din bagage til maksimalt 10-15 kg.

Fordel bagagen i to eller fire lavthængende cykeltasker. Undgå at køre med rygsæk.

Ud over dine personlige ting skal du huske: Pumpe, lappegrej, dækjern, ekstra slanger, kabellås, umbraconøgler, svensk nøgle, skruetrækker, sololie, cykelhjelm, førstehjælpskasse, regntøj, kabelstrips, snor og vandflasker.


Andre gode råd

En typisk cyklist kører ca. 10 km i timen inklusive mindre pauser. Etapernes længde skal planlægges efter den svageste i gruppen. Planlæg aldrig længere etaper end der er tid til at opleve noget uforudset undervejs.

Hårdt pumpede dæk punkterer sjældnere.

Iklæd dig flere tynde trøjer i stedet for én tyk. På den måde kan du tage trøjer af og på efter behov.

Spis let og ofte og drik ofte vand i rigelige mængder. De fleste kirker kan tilbyde toiletfaciliteter og drikkevand. De er også gode orienteringspunkter.

Læg regntøjet øverst i tasken.

Husk at strække ud efter dagens etape. Du er dig selv dybt taknemmelig næste morgen.

CLICK & CONNECT

- SEND EN FORESPØRGSEL PÅ EN KILDEMOES CYKEL DIREKTE TIL DIN FORHANDLER HER PÅ HJEMMESIDEN

FØLG OS PÅ FACEBOOK

- og deltag i konkurrencer, bliv opdateret med seneste nyt og meget mere.

FØLG VORES LIV I BEVÆGELSE PÅ INSTAGRAM

#KILDEMOES_AS