CYKELPLEJE

Hvis din cykel skal forblive flot og funktionel, er det vigtigt at passe den godt. Her kommer et par råd til vedligeholdelse af cyklen.


SEND DIN CYKEL TIL EFTERSYN


Vi anbefaler, at din cykel efterses to gange årligt af din cykelhandler. Lad ham give din cykel et ordentligt eftersyn hvert forår og efterår.


OVERHOLD STOPMÆRKER


Overhold altid stopmærkerne på såvel styrstamme som sadelpind.


EFTERSE SELV DIN CYKEL


En god ide er at efterse din cykel selv hver 14. dag.


HOLD DIN CYKEL REN


Vask cyklen i bilshampoo og tør den af med en klud. Det hindrer korrosion og vil holde cyklen flot. Ved ridser kan du forebygge korrosion ved at lakere med klar lak eller en lak i cyklens farve. Du får en reparations lak med, når du køber en cykel hos din forhandler - og ellers kan du prøve at forhøre dig om en lak hos din forhandler.


SMØR DIN CYKEL


Smør kæden samt andre bevægelige dele. Husk at tørre de smurte dele af, så snavsen ikke klæber sig fast til overskydende olie. For at lette vedligeholdelsen anbefales en anti-rust eller forkromet kæde.


HOLD DINE HJUL


Kontrollér at alle egerne er stramme og dækkene hårdt pumpede. Efterse dækkene for småsten og lignende.


EFTERSPÆND OG JUSTÉR DIN CYKEL


Sørg for at alle bolte og møtrikker er fastspændte. Det er vigtigt, at hjul, krank og pedaler er godt spændte. Bremser og kabler giver sig under brugen. Kontrollér at bremserne altid fungerer optimalt. Juster og ret eventuelt skærmstivere, så der er god afstand mellem dæk og skærme.


UDSKIFT DE SLIDTE DELE


Dette gælder bremseklodser, dæk, kabler, tandhjul og kæde.


BRUG DIN CYKELHANDLER


De ædlere dele som gear, krank og nav er idag meget komplicerede. Hvis du er i tvivl mht. vedligeholdelse af disse, så kontakt din lokale cykelhandler. Lad din forhandler efterse delene, når du foretager dine halvårlige eftersyn.

Derefter er der kun tilbage at nyde cykelturen. God fornøjelse.

 

Nyt design - nu med Click & Connect!

Nyt look og nye funktioner. Velkommen til kildemoes.dk 2017, hvor du nu kan sende en forespørgsel på en cykel direkte til din lokale Kildemoes forhandler via vores hjemmeside. Vi håber, det gør det lettere for dig at få fat i din drømmecykel.

Læs mere

BEREGN DIN STELSTØRRELSE

Hvad du end skal bruge cyklen til, er den rette stelstørrelse utrolig vigtig. Det sikrer dig en behagelig kørestilling og derudover har du bedre kontrol over din cykel, når størrelsen er korrekt.
Læs mere

FAQ:

SPØRGSMÅL?

Kig i vores spørgsmål og svar her på siden. Måske finder du netop det, du leder efter.

Læs mere