cykelpleje

Hvis din cykel skal forblive flot og funktionel, er det vigtigt at passe den godt. Her kommer et par råd til vedligeholdelse af cyklen.


Send din cykel til eftersyn

Vi anbefaler, at din cykel efterses to gange årligt af din cykelhandler. Lad ham give din cykel et ordentligt eftersyn hvert forår og efterår.


Overhold stopmærker

Overhold altid stopmærkerne på såvel styrstamme som sadelpind.


Efterse selv din cykel

Det er en god idé at efterse din cykel selv hver 14. dag.


Hold din cykel ren

Vask cyklen i bilshampoo og tør den af med en klud. Det hindrer korrosion og vil holde cyklen flot. Ved ridser kan du forebygge korrosion ved at lakere med klar lak eller en lak i cyklens farve. Du får en reparationslak med, når du køber en cykel hos din forhandler - og ellers kan du prøve at forhøre dig om en lak hos din forhandler.


Smør din cykel

Smør kæden samt andre bevægelige dele. Husk at tørre de smurte dele af, så skidt og småsten ikke klæber sig fast til overskydende olie. For at lette vedligeholdelsen anbefales en anti-rust eller forkromet kæde.


Hold dine hjul

Kontrollér at alle egerne er stramme, og at dækkene er hårdt pumpede. Efterse dækkene for småsten og lignende.


Efterspænd og justér din cykel

Sørg for at alle bolte og møtrikker er fastspændte. Det er vigtigt, at hjul, krank og pedaler er godt spændte. Bremser og kabler giver sig under brugen. Kontrollér at bremserne altid fungerer optimalt. Juster og ret eventuelt skærmstivere, så der er god afstand mellem dæk og skærme.


Udskift de slidte dele

Dette gælder bremseklodser, dæk, kabler, tandhjul og kæde.


Brug din cykelhandler

De dele som gear, krank og nav er i dag meget komplicerede. Hvis du er i tvivl mht. vedligeholdelse af disse så kontakt din lokale cykelhandler. Lad din forhandler efterse delene, når han/hun foretager dine halvårlige eftersyn.

Derefter er der kun tilbage at nyde cykelturen. God fornøjelse.

images-1

Der fås et specielt vedligeholdelsessæt beregnet til elcykler bestående af glidespray til batteriet, kontaktspray til batteriets poler, rensespray til stel og kæde samt smøring til kæden.

  • CLICK & CONNECT
  • FLERE END 250 FORHANDLERE
  • 15 ÅRS STELBRUDSGARANTI!

CLICK & CONNECT

- SEND EN FORESPØRGSEL PÅ EN KILDEMOES CYKEL DIREKTE TIL DIN FORHANDLER HER PÅ HJEMMESIDEN

FØLG OS PÅ FACEBOOK

- og deltag i konkurrencer, bliv opdateret med seneste nyt og meget mere.

FØLG VORES LIV I BEVÆGELSE PÅ INSTAGRAM

#KILDEMOES_AS