cykeltyveri

Mange er hver dag afhængige af en funktionel cykel for at komme på arbejde, i skole, til fritidsaktiviteter mm. Det er cykeltyvene desværre ligeglade med. Hvert år anmeldes tusindvis af cykeltyverier i Danmark, og selvom der de seneste år er sket et markant fald i anmeldelserne, så er der stadig alt for mange cykler, som på ulovligvis får ny ejer. 

Der kan være flere årsager til, at der indrapporteres færre anmeldelser. Dels er vi formentlig blevet endnu bedre til at forebygge, at vores cykler bliver stjålet, og dels stilles stadig strengere krav til de godkendte låse. Ifølge statistikken er der dog god grund til at passe ekstra godt på din cykel i sommerperioden. Tal fra forsikringsselskabet, TRYG, viser, at der forekommer næsten 30% flere cykeltyverier i august end på en gennemsnitlig måned. TRYGs oplysninger viser desuden, at det er juni, august og september, at der anmeldes flest cykeltyverier. 

 

Hvad kan du gøre for at (forsøge) at forebygge, at din cykel bliver stjålet?

  • Lås altid cyklen med en forsikringsgodkendt lås dvs. en lås som er godkendt af Dansk Varefakta Nævn. 
  • Det kan være en god idé også at gøre brug af en ekstra lås, som du vikler om hjul og stel og gerne fast til f.eks. et cykelstativ. 
  • Hvis det er muligt så sørg for at parkere cyklen i et aflåst skur eller i en cykelkælder.
  • Lås altid cyklen - også selvom du opbevarer den i en kælder, i et skur eller i dit hus/din lejlighed. 
  • Tænk dig grundigt om før du deler billeder af din cykel på f.eks. Facebook og Instagram - ikke mindst hvis du har en dyr cykel. 
  • Det kan være en god idé at høre dit forsikringsselskab, hvordan du er stillet i forhold til cykeltyveri. Der findes også udvidede cykelforsikringer, som det kan være en god idé at tegne, hvis du har en dyrere cykel. 
  • Du kan overveje at benytte GPS-tracking eller DNA-mærkning, hvis du har en dyrere cykel. 

VIGTIGT! HUSK AT NOTERE CYKLENS STELNUMMER NED, NÅR DU KØBER CYKLEN. GEM DET SAMMEN MED KVITTERINGEN OG LÅSEKORTET. 

 

Hvis uheldet alligevel skulle være ude...

Hvis du alligevel skulle være så uheldig at få stjålet din cykel, er det meget vigtigt at få anmeldt tyveriet til politiet og dit forsikringsselskab hurtigst muligt. Det kan i dag gøres hurtigt og nemt online på politiets og forsikringsselskabets hjemmeside. Derudover skal cyklen have været udstyret med en forsikringsgodkendt lås (godkendt af Varefakta), og man skal have udfyldt et Varefakta-låsebevis, for at dit forsikringsselskab yder erstatning. Når du køber din nye cykel medfølger der et låsekort, og det er altså dette låsekort, som er din dokumentation for, at låsen på din stjålne cykel er godkendt. Du skal oplyse cyklens stelnummer, når du skal melde din cykel stjålet til politiet og dit forsikringsselskab. 

 

Forsikring og erstatning

Tyveri af en cykel erstattes som regel af en indboforsikring. Der kan være undtagelser, som eksempelvis hvis cyklen har en høj værdi, men er du i tvivl, så forhør dig hos dit forsikringsselskab. Vær også opmærksom på en eventuel selvrisiko. Alle under 21 år er dækket under forældrenes indbo- eller ansvarsforsikring - også hvis man flytter hjemmefra - blot man bor alene. Bor man ikke alene, hvis man f.eks. har barn, bor sammen med en kæreste eller er fyldt 21 år, er det en god idé at få lavet en indbo- og ansvarsforsikring.

Læs mere om bl.a. cykeltyverier på www.stopindbrud.dk

  • CLICK & CONNECT
  • FLERE END 250 FORHANDLERE
  • 15 ÅRS STELBRUDSGARANTI!

CLICK & CONNECT

- SEND EN FORESPØRGSEL PÅ EN KILDEMOES CYKEL DIREKTE TIL DIN FORHANDLER HER PÅ HJEMMESIDEN

FØLG OS PÅ FACEBOOK

- og deltag i konkurrencer, bliv opdateret med seneste nyt og meget mere.

FØLG VORES LIV I BEVÆGELSE PÅ INSTAGRAM

#KILDEMOES_AS