DEN FØRSTE CYKEL

FOR AT HJÆLPE DIT BARN TIL AT BLIVE EN DYGTIG CYKLIST OG SIKKER TRAFIKANT, ER DET VIGTIGT AT CYKEL OG CYKLIST PASSER SAMMEN.


Det er en stor begivenhed for dit barn at få sin første rigtige cykel. En cykel som ligner den far og mor kører på. Størrelsen er den primære forskel på en børnecykel og en voksencykel. Og størrelsen er vigtig! Med en cykel i den rigtige størrelse, er det lettere for barnet at manøvrere og orientere sig i trafikken.
 

STØRRELSE

Når barnet sidder i sadlen på den første cykel, bør barnet kunne nå jorden med begge fødder. For større børn (fra ca. 10 år) kan det være tilstrækkeligt, hvis de kan nå med én fod. Det kan være fristende at købe en cykel, som barnet kan "vokse med", men det er meget vanskeligt og utrygt for barnet at køre på en cykel, som er for stor. Og det kan være svært nok at lære at cykle.

Det bedste er at tage barnet med, når der skal købes ny cykel. Så er du sikker på, at den passer. Du kan få råd og vejledning om valg af den rigtige størrelse hos din lokale Kildemoes forhandler. 
 

UDSTYR

Lad den første cykel være så enkelt udstyret, som muligt. Hvis barnet skal betjene gear, kilometertæller og andre ting, tager det opmærksomheden fra kørslen og trafikken. Der skal være to uafhængige bremser på en cykel – en der virker på forhjulet, og en der virker på baghjulet. Det er en fordel, at den første cykel har fodbremse. Fra den trehjulede eller løbecyklen har barnet erfaring med at bruge fødderne til at bremse med. Den erfaring kan barnet overføre til den nye cykel.

CLICK & CONNECT
FLERE END 250 FORHANDLERE
15 ÅRS STELBRUDSGARANTI!

BEREGN DIN STELSTØRRELSE

Hvad du end skal bruge cyklen til, er den rette stelstørrelse utrolig vigtig. Det sikrer dig en behagelig kørestilling og derudover har du bedre kontrol over din cykel, når størrelsen er korrekt.

Læs mere

SPØRGSMÅL?

Kig i vores spørgsmål og svar her på siden. Måske finder du netop dét, du leder efter.

Læs mere

DERFOR PASSER EN LOGIC CYKEL PERFEKT TIL DIG...

Logic er hurtige og temperamentsfulde cykler med fremadrettet kørestilling - individuelt designet i stelgeometri og udtryk.


Læs mere om LOGIC

KLAR, PARAT, SKOLESTART?

For at hjælpe dit barn til at blive en dygtig cyklist og sikker trafikant, er det vigtigt at barn og cykel passer sammen.


Læs mere om, hvorfor en børnecykel fra kildemoes passer
perfekt til dit barn

VÆLG DEN RIGTIGE ELCYKEL

Når du skal vælge den elcykel, der passer netop til dig og dine behov, er der flere ting, du skal tænke over og være opmærksom på.

 

Læs mere om Kildemoes EGOING elcykler