DEN FØRSTE CYKEL

FOR AT HJÆLPE DIT BARN TIL AT BLIVE EN DYGTIG CYKLIST OG SIKKER TRAFIKANT, ER DET VIGTIGT AT CYKEL OG CYKLIST PASSER SAMMEN.


Det er en stor begivenhed for dit barn at få sin første rigtige cykel. En cykel som ligner den far og mor kører på. Størrelsen er den primære forskel på en børnecykel og en voksencykel. Og størrelsen er vigtig! Med en cykel i den rigtige størrelse, er det lettere for barnet at manøvrere og orientere sig i trafikken.


STØRRELSE

Når barnet sidder i sadlen på den første cykel, bør barnet kunne nå jorden med begge fødder. For større børn (fra ca. 10 år) kan det være tilstrækkeligt, hvis de kan nå med én fod. Det kan være fristende at købe en cykel, som barnet kan "vokse med", men det er meget vanskeligt og utrygt for barnet at køre på en cykel, som er for stor. Og det kan være svært nok at lære at cykle.

Det bedste er at tage barnet med, når der skal købes ny cykel. Så er du sikker på, at den passer. Du kan få råd og vejledning om valg af den rigtige størrelse hos din lokale Kildemoes forhandler. 


UDSTYR


Lad den første cykel være så enkelt udstyret, som muligt. Hvis barnet skal betjene gear, kilometertæller og andre ting, tager det opmærksomheden fra kørslen og trafikken. Der skal være to uafhængige bremser på en cykel – en der virker på forhjulet, og en der virker på baghjulet. Det er en fordel, at den første cykel har fodbremse. Fra den trehjulede eller løbecyklen har barnet erfaring med at bruge fødderne til at bremse med. Den erfaring kan barnet overføre til den nye cykel.

 

Nyt design - nu med Click & Connect!

Nyt look og nye funktioner. Velkommen til kildemoes.dk 2017, hvor du nu kan sende en forespørgsel på en cykel direkte til din lokale Kildemoes forhandler via vores hjemmeside. Vi håber, det gør det lettere for dig at få fat i din drømmecykel.

Læs mere

BEREGN DIN STELSTØRRELSE

Hvad du end skal bruge cyklen til, er den rette stelstørrelse utrolig vigtig. Det sikrer dig en behagelig kørestilling og derudover har du bedre kontrol over din cykel, når størrelsen er korrekt.
Læs mere

FAQ:

SPØRGSMÅL?

Kig i vores spørgsmål og svar her på siden. Måske finder du netop det, du leder efter.

Læs mere