Er dit barns sikkerhed i orden?

Vores børn er det dyrebareste, vi har. Derfor er børnenes sikkerhed på cyklen vigtig. Desværre kører mange børn på en cykel, som er for stor og med en hjelm, som sidder for løst, så den glider bagover på barnets hoved. Sidder hjelmen ikke korrekt, er den ikke til gavn, men skaber falsk tryghed. 

BARNETS HJELM:

Det er meget vigtigt, at barnets hjelm IKKE kan rykkes frem og tilbage. Kan den det, så sidder den for løst, og du bør justere hjelmen. Start med at tjekke sidestropperne ved ørerne. Sidestroppen skal sidde lige under øret, så det flugter med øreflippen. Tjek stroppen ved hagen. Den må heller ikke være for løs. En god tommelfingerregel er, at man skal kunne få to fingre ind mellem hage og hagestroppen.Tilpas hjelmen ved at justere side- og hagestrop. Det kan være nødvendigt at justere af nogle omgange. På mange hjelme kan du også tilpasse nakkespændet og hjelmens inderste omkreds ved at dreje på hjulet bag på hjelmen. Hjelmen skal sidde tæt på vandret på barnets hoved og ikke hælde bagover. Der skal være ca. to fingre mellem dine øjenbryn og undersiden af hjelmens forkant. Husk jævnligt at tjekke stropperne, da de bliver løse med tiden. Barnet skal have ny hjelm, når den gamle ikke længere dækker panden og resten af hovedet tilstrækkeligt. Får hjelmen et hårdt slag, bør den udskiftes, også selvom den umiddelbart ser fin ud. Der kan være sket skader på hjelmen, som ikke er synlige, men bevirker at hjelmen ikke længere yder den fulde beskyttelse. 

CYKLENS STØRRELSE: 

Det er vigtigt at finde en cykel, som passer barnet så præcist som muligt, selvom det kan være fristende at finde en cykel, som barnet kan "vokse med". De mindre børn bør kunne nå jorden med begge fødder, når de sidder på sadlen. På den måde har de bedre kontrol over cyklen og føler sig mere trygge og sikre. De større og mere øvede børn har ofte en bedre balance og kontrol over cyklen, så her er det ofte nok, hvis de kan nå jorden med én fod, når de sidder på sadlen. For at finde ud af hvilken størrelse cykel dit barn skal have, skal du måle barnets skridtlængde. På vores hjemmeside finder du vores størrelsesguide og et størrelsesskema, så du får en idé om hvilken størrelse cykel, du bør vælge til dit barn. 

 
  • CLICK & CONNECT
  • FLERE END 250 FORHANDLERE
  • 15 ÅRS STELBRUDSGARANTI!

CLICK & CONNECT

- SEND EN FORESPØRGSEL PÅ EN KILDEMOES CYKEL DIREKTE TIL DIN FORHANDLER HER PÅ HJEMMESIDEN

FØLG OS PÅ FACEBOOK

- og deltag i konkurrencer, bliv opdateret med seneste nyt og meget mere.

FØLG VORES LIV I BEVÆGELSE PÅ INSTAGRAM

#KILDEMOES_AS