forlæng køredistancen på din elcykel

Vi har angivet nogle rækkevidder for vores elcykler - se mere i afsnittet om BATTERIKAPACITETER. Rækkevidden er baseret på batteriets kapacitet, motorsystem og valgt hjælpeniveau under kørsel. Men der er mange andre faktorer, der spiller ind på elcyklens rækkevidde, og som du selv kan prøve at ændre lidt på, hvis du ønsker at forlænge din køredistance.
 

Vind og vejr

Det kan være, du synes din distance ikke er så lang en dag, og at det tilfældigvis falder sammen med en dag, hvor det er rigtig koldt. Lave temperaturer kan nemlig nedsætte batteriets ydeevne.

Motoren giver hjælp op til 25 km/t uanset hvilket hjælpeniveau, du kører i. Hjælpen fra motoren afstemmes efter hvor hårdt, du træder i pedalerne. Så for at komme op på 25 km/t i hjælpeniveau 1 skal der trædes godt til. Når der ikke trædes i pedalerne, stopper motorhjælpen. Det sker automatisk under kørslen ved hjælp af en kranksensor og en hastighedssensor, der registrerer hvor hurtigt, der trædes rundt.

Det kan også være, at du har cyklet hele turen i stiv modvind og at motoren derfor har ydet lidt ekstra hjælp i forhold til normalt, hvilket også kan nedsætte den samlede distance.
 

By, land, bakker og sand

Bykørsel, hvor man har hyppige stop og start, mange nedbremsninger og lignende, kan også nedsætte den samlede distance, og det er også noget du kan prøve at teste selv. Kør en tur ud af byens stress og jag - og nyd naturen.
 

Hjælpeniveau

Du vil som hovedregel kunne køre en længere distance, hvis du kører i det laveste hjælpeniveau, i forhold til at køre i højeste hjælpeniveau. Jo længere tid du kører i højeste hjælpeniveau - jo kortere bliver den samlede distance på en opladning.
 

Batteri

Jo mere vægt, der er på cyklen, jo kortere bliver rækkevidden, da der skal bruges flere kræfter på at hjælpe et tungere læs op ad bakken.

Hvis du synes, din cykel ikke kører langt nok på en opladning, kan du prøve at køre en tur uden for stor oppakning af indkøbsvarer, eller kør en tur uden et barn i cykelstolen på bagagebæreren. Alt det sammenlagt med din egen vægt spiller ind på rækkevidden. Jo højere totalvægt des kortere distance.
 

Totalvægt

Hvis dit batteri er 100% opladet, vil du opnå optimal distance. Bemærk at slid på batteriet og batteriets alder har indvirkning på ydeevnen og dermed også på rækkevidden.Du kan prøve at stabilisere cellerne i dit batteri ved at oplade det i 24 timer, se afsnit om hvordan du forlænger batteriets levetid.

  • CLICK & CONNECT
  • FLERE END 250 FORHANDLERE
  • 15 ÅRS STELBRUDSGARANTI!

CLICK & CONNECT

- SEND EN FORESPØRGSEL PÅ EN KILDEMOES CYKEL DIREKTE TIL DIN FORHANDLER HER PÅ HJEMMESIDEN

FØLG OS PÅ FACEBOOK

- og deltag i konkurrencer, bliv opdateret med seneste nyt og meget mere.

FØLG VORES LIV I BEVÆGELSE PÅ INSTAGRAM

#KILDEMOES_AS