godt at vide før du køber elcykel

Før du køber en ny elcykel, er der ting, som du bør vide og overveje på forhånd. Også ting, som ikke nødvendigvis er specielle for en elcykel. Husk: En elcykel er også “bare” en cykel! Vi har samlet få, men vigtige ting, du bør tage hensyn til, før du vælger den cykel, der passer bedst til dig.

Først og fremmest er det vigtigt, at du gør dig helt klart, hvor meget hjælp fra motoren du ønsker eller har brug for. Der er nemlig forskel på, hvor meget hjælp motoren yder alt efter om det er en elcykel med frontmotor, centermotor Modest eller centermotor Max.


1. Prøvekør elcyklen, før du køber!

Elcykler er meget forskellige at køre på afhængig af motor og elsystem. Prøv derfor gerne forskellige typer som f.eks. én med frontmotor og én med centermotor, før du bestemmer dig. Prøv den hellere én gang mere, hvis du er i tvivl. 


2. Bremser

Vælg bremsetype ud fra hvordan du primært skal anvende cyklen.

Små korte ture uden for hurtige opbremsninger som ved fx. bykørsel: 
V-bremser (stabil opbremsning med relativ lang reaktionstid).

Lidt længere ture - også i storbyjunglen: 
Rullebremser (behagelig og effektiv nedbremsning i al slags vejr).

Al slags kørsel - især bykørsel: 
Skivebremser (hurtig og kontant nedbremsning). Fås i hydraulisk version til elcykler.

Afslappende ture i den friske luft: 
Fodbremse / håndbetjent forbremse.


3. Komfort

Det er vigtigt, at du vælger den type cykel, der passer helt præcist til dig. Overvej grundigt, hvordan du ønsker din cykel skal være udstyret. Skal den have komfortsadel, frakkeskåner, kurv m.m. Ønsker du det sporty look eller det mere romantiske shoppingstel med lav indstigning etc.

Se komplet elcykel sortiment


4. Batteri

På flere af cyklerne har du mulighed for at vælge forskellige batterikapaciteter med forskellig rækkevidde. Batteriets kapacitet har betydning for, om du bare skal køre korte ture, om du har 20-30 km på arbejde eller skal køre med både børn og bagage på cyklen. Batteriets kapacitet har også betydning for prisen på cyklen.

Læs mere om batterier og rækkevidde


5. Motor

Kildemoes tilbyder motorsystemet EGOING. Motoren kan være monteret enten i forhjulet eller ved kranken/pedalerne. Hjælpen fra motoren ydes forskelligt, alt efter om det er en frontmotor eller en centermotor. Hvis du investerer i elcykel pga. helbredsmæssige problemer, kan frontmotor anbefales, da cykler med centermotor kræver en lidt større indsats fra cyklisten.

Læs mere om de forskellige motortyper


6. Display

På de fleste elcykler er der LCD-display, hvor du får information under køreturen om f.eks. hastighed, distance med mere. Displayet betjenes nemt via et betjeningspanel ved siden af håndtaget i venstre side. Så du ikke skal slippe styret og miste fokus under kørsel. Der er også cykler med LED-display, som er nemt at betjene og overskue.


7. Kørestil

Med en EGOING elcykel kan du få lige den cykeltype, der passer til dig og dit behov. Uanset om du er til komfort, fremadrettet og sporty kørestilling eller evt. har brug for ekstra lav indstigningshøjde.

Se komplet elcykel sortiment

  • CLICK & CONNECT
  • FLERE END 250 FORHANDLERE
  • 15 ÅRS STELBRUDSGARANTI!

CLICK & CONNECT

- SEND EN FORESPØRGSEL PÅ EN KILDEMOES CYKEL DIREKTE TIL DIN FORHANDLER HER PÅ HJEMMESIDEN

FØLG OS PÅ FACEBOOK

- og deltag i konkurrencer, bliv opdateret med seneste nyt og meget mere.

FØLG VORES LIV I BEVÆGELSE PÅ INSTAGRAM

#KILDEMOES_AS