Hvilken type bremse skal du vælge?

V-bremse, fodbremse, skivebremse og rullebremse. Det kan hurtigt blive en smule teknisk at forsøge at sætte sig ind i forskellen samt fordele og ulemper ved de forskellige bremsetyper. Derfor har vi lavet en lille video, som guider dig. 

V-bremse (fælgbremse)

V-bremsen eller fælgbremsen er en klassisk bremse med to bremseklodser, som trykker ind på hjulets fælg. V-bremsen er en let og praktisk bremsetype. V-bremsen har dog en smule konsekvent opbremsning, hvilket du skal være opmærksom på, når du cykler i vådt eller glat føre. Vi anbefaler, at du løbende kontrollerer bremseklodser samt fælge og får dem skiftet, når de er ved at være slidte, så du sikrer dig, at bremsen virker optimalt. Det er en god idé at spørge din cykelmekaniker til råds. De fleste klassiske dame- og herrecykler, samt børnecykler, er ofte udstyret med en v-bremse. 

Fodbremse 

En fodbremse er en tromlebremse, og den er placeret i navet i baghjulet. Når du træder baglæns i pedalerne, bremser cyklen. Fodbremsen er afhængig af kæden, og den kan derfor kun placeres på baghjulet. Kæden skal være intakt, for at bremsen virker. Du har måske oplevet, at din kæde er hoppet af, og cyklen ikke kan bremse. Det er altså fordi, fodbremsen er afhængig af kæden. Fodbremsen er en robust og driftssikker bremse i et lukket system, hvor den er godt beskyttet mod vind og vejr. Den kræver ikke den store vedligeholdelse. Vi anbefaler, at du løbende kontrollerer, at bolten, som holder bremsearmen fast til stellet, er ordentligt fastspændt. Mange børnecykler og de klasiske dame- og herrecykler er ofte udstyret med en fodbremse. 

Skivebremse (mekanisk og hydraulisk)

Der findes to typer skivebremser: Hydrauliske og mekaniske skivebremser. En skivebremse fungerer på samme måde, som bremserne på en bil. Her sidder en skive, som roterer rundt sammen med selve hjulet. Skivebremsen er tungere end v-bremsen og kræver mere vedligeholdelse, men skivebremsen har en meget effektiv nedbremsning. Mekaniske skivebremser virker godt i alle slags vejr- og terrænforhold, og det er et godt valg, hvis du skal køre længere distancer. Den mekaniske skivebremse benytter et kabel og er relativ let at justere og vedligeholde. Den hydrauliske skivebremse er et lukket system, som indeholder mineralsk olie. Den er sværere at montere og justere sammenlignet med den mekaniske skivebremse. Der er ofte monteret skivebremser på mountainbikes og de mere sporty cykler. 

Rullebremse 

Rullebremsen fungerer uden bremseklodser. Den fungerer ved hjælp af hærdede metalruller, som presses op mod tromlen. Bremsen sidder på hjulets nav og betjenes via bremsegrebet fra styret med kabel til bremsen. Rullebremsen fungerer godt i al slags vejr og er nem at vedligeholde. Rullebremsen sviner ikke og slider ikke på fælgen. Generelt er rullebremsen en lidt tungere bremse og bremser ikke helt så hårdt som v-bremsen. Denne bremsetype egner sig godt til bykørsel. Rullebremsen er udstyret på både klassiske cykler og de mere sporty modeller.  

 
  • CLICK & CONNECT
  • FLERE END 250 FORHANDLERE
  • 15 ÅRS STELBRUDSGARANTI!

CLICK & CONNECT

- SEND EN FORESPØRGSEL PÅ EN KILDEMOES CYKEL DIREKTE TIL DIN FORHANDLER HER PÅ HJEMMESIDEN

FØLG OS PÅ FACEBOOK

- og deltag i konkurrencer, bliv opdateret med seneste nyt og meget mere.

FØLG VORES LIV I BEVÆGELSE PÅ INSTAGRAM

#KILDEMOES_AS