Indvendige eller udvendige gear?

Det kan være svært at forstå, hvad forskellen er på indvendige og udvendige gear. Hvilke fordele er der ved de to gearsystemer, og hvilket system passer bedst til dig og dine behov?

Når du er på udkig efter ny cykel, er der flere ting, du bør være opmærksom på - herunder om du ønsker en cykel med indvendige eller udvendige gear. Det er ikke ligegyldigt, om du vælger en cykel med ind- eller udvendige gear. Der er fordele og ulemper ved begge typer, og det er vigtigt, at systemet passer til dig og dine behov: Kører du f.eks. primært kortere ture i byen, eller cykler du i forskelligt og mere kuperet terræn? 

INDVENDIGE GEAR: En af de store fordele ved indvendige gear er, at systemet er robust, langtidsholdbart og kræver mindre vedligeholdelse end det udvendige gearsystem. Det indvendige gearsystem skal blot have lidt olie indimellem. Vi anbefaler, at du minimum en gang om året får systemet efterset hos din cykelmekaniker, så du forlænger systemets levetid. Indvendige gear kommer ofte med 3 til 8 gear og findes primært på citybikes og de mere klassiske cykler. En cykel med indvendige gear har et nemt gearskifte, og det er muligt at skifte gear, imens du holder stille. Cykler med indvendige gear er dog en smule tungere end cykler med udvendige gear. Indvendige gear egner sig godt til bykørsel, fladt terræn og de kortere ture, hvor det ikke er lige så nødvendigt at have mange gear. 

UDVENDIGE GEAR: En af fordelene ved cykler med udvendige gear er, at cyklen har en lavere vægt og en højere kraftoverførsel. En cykel med udvendige gear kræver dog mere vedligeholdelse - særligt i vinterhalvåret. Vejsalt er ikke godt for systemet, så der er et større behov for vask og smøring. Udvendige gear skal jævnligt justeres for at opretholde et jævnt gearskifte. Det er kun muligt at skfite gear, når du cykler, og altså ikke når du står stille. De udvendige gear er ofte monteret på sportscykler, racercykler og mountainbikes men bliver også brugt på citybikes. Man kan genkende det udvendige gearsystem på alle de udvendige og synlige tandhjul. Hvis du cykler langt og i forskelligt terræn - særligt kuperet - vil det ofte være en fordel at vælge en cykel med udvendige gear, som ruller nemmere, hvor der er flere gear at vælge i mellem og hvor springene mellem hvert gear er mindre. 

 
  • CLICK & CONNECT
  • FLERE END 250 FORHANDLERE
  • 15 ÅRS STELBRUDSGARANTI!

CLICK & CONNECT

- SEND EN FORESPØRGSEL PÅ EN KILDEMOES CYKEL DIREKTE TIL DIN FORHANDLER HER PÅ HJEMMESIDEN

FØLG OS PÅ FACEBOOK

- og deltag i konkurrencer, bliv opdateret med seneste nyt og meget mere.

FØLG VORES LIV I BEVÆGELSE PÅ INSTAGRAM

#KILDEMOES_AS