livet som cykelpendler

Overvejer du, som så mange andre, hvordan du kan få passet mere motion ind i din dagligdag? I en travl hverdag kan det være svært at få tid til motion. Familielivet og jobbet har førsteprioritet, og overskuddet er sjældent så stort, når dagens pligter er udført, så er det mest fristende at smække benene op i sofaen.

Dorthe har taget et aktivt valg om at tage cyklen i stedet for bilen, når hun skal til og fra arbejde - bl.a. for at få mere motion ind i hverdagen, men hvordan er livet som cykelpendler egentlig?


FACTS:

Navn: Dorthe

Alder: 51 år

Job: Ansat som serviceassistent hos Kildemoes A/S.

Cykelliv: Cykler dagligt 18 km til og fra arbejde - ca. 90 km ugentligt. Derudover cykler Dorthe også både korte og længere ture i fritiden.  I 36 år har cyklen været hendes primære transportmiddel. 


Hvorfor har du valgt at cykle til og fra arbejde? 

"Det har jeg, fordi det er helt naturligt for mig at cykle, når der ikke er længere".


Hvad er den største fordel ved at cykle? 

"Det er den friske luft, motionen, og så sparer jeg en masse udgifter til bilen - ikke mindst udgifterne til brændstof. Derudover er der det miljømæssige hensyn". 


Hvilken cykel foretrækker du at køre på? 

"Det afhænger lidt af vejret. Jeg cykler ofte på min elcykel, når jeg skal pendle til arbejde. I fritiden og når vejret er godt kører jeg enten på min racercykel eller min citybike. Jeg deltager og hjælper også til ved forskellige cykelløb". 


Hvilke tanker gjorde du dig, da du valgte din nuværende cykel? 

"Jeg foretrækker en cykel med et sporty udtryk. Deruover bor jeg på landet og cykler i meget blandet terræn, så det skulle være en robust cykel. Til motionscykling valgte jeg en cykel med udvendige gear". 


Har du noget særligt udstyr eller en særlig oppakning med, når du pendler? 

"Jeg cykler altid med cykelhjelm, og jeg har valgt en model med MIPS-systemet for øget sikkerhed. Allt efter årstiden har jeg en rygsæk med regntøj, handsker og cykellygter". 


Hvad synes du, er det bedste ved at være cykelpendler? 

"Det er at få frisk luft, motion samt at kunne nyde naturen". 


Hvad synes du, er det værste ved at være cykelpendler? 

"Det er de beskidte veje og biler, der ikke tager hensyn". 


Hvad tror du, at der skal til, for at flere vælger at tage cyklen i stedet for bilen eller bussen, når de skal fra A til B? 

"Jeg tror, at folk skal informeres om de økonomiske, samfundsmæssige, helbredsmæssige og miljømæssige gevinster ved at tage cyklen. Derudover kan man, særligt i de større byer, komme hurtigere frem på cyklen end i bil, da man ofte venter i lange køer". 


Har du et godt råd til de folk, som gerne vil i gang med at cykle noget mere i dagligdagen? 

Start med at cykle de dage, hvor vejret er godt og start med små ture, så du ikke mister modet. Tag cyklen når du skal hen for at handle eller til diverse fritidsaktiviteter. På den måde bliver det stille og roligt gjort til en vane, og på sigt bliver det mere naturligt at tage cyklen". 

images-1Dorthe foretrækker en cykel med et sporty look eller en citybike. Hun pendler primært på sin elcykel, som er en Kildemoes Graceful elcykel med frontmotor.

  • CLICK & CONNECT
  • FLERE END 250 FORHANDLERE
  • 15 ÅRS STELBRUDSGARANTI!

CLICK & CONNECT

- SEND EN FORESPØRGSEL PÅ EN KILDEMOES CYKEL DIREKTE TIL DIN FORHANDLER HER PÅ HJEMMESIDEN

FØLG OS PÅ FACEBOOK

- og deltag i konkurrencer, bliv opdateret med seneste nyt og meget mere.

FØLG VORES LIV I BEVÆGELSE PÅ INSTAGRAM

#KILDEMOES_AS