livet som cykelpendler

Ville du ønske, at du i højere grad valgte cyklen i stedet for bilen til og fra arbejde? Ser du for mange ulemper og forhindringer ved at være cykelpendler? Ofte handler det ikke kun om praktiske udfordringer, men mere om vaner, som skal omlægges, og mønstre som skal brydes. I de tidlige - og travle - morgentimer kan det være fristende at sætte sig ind i den varme bil, tænde for radioen og medbringe morgenkaffen, men der er mange fordele ved at vælge cyklen.


Lars er en af de aktive cykelpendlere, som skal cykle relativt langt til og fra jobbet. Derudover er han også en ihærdig motionscyklist, så det bliver hurtigt til en del kørte kilometer, når man gør hans ugentlige "kørselsregnskab" op.


FACTS:

Navn: Lars

Alder: 48 år

Job: Ansat i salgsafdelingen hos Kildemoes A/S

Cykelliv: I 29 år har cyklen været Lars' primære transportmiddel med undtagelse af en kortere periode, hvor han kørte bil. Lars cykler samlet 60 km til og fra arbejde 2-3 dage om ugen i vinterhalvåret, så det bliver altså til mellem 120 og 180 km om ugen. I sommerhalvåret cykler han dagligt til og fra job. Her bliver det hurtigt til 300 kørte kilometer om ugen. Fra foråret og frem til efteråret cykler Lars som regel også en længere tur i sin fritid på plus 100 km enten lørdag eller søndag. Cyklen bliver også brugt til mindre cykelture f.eks. i forbindelse med indkøb, eller når familien skal besøges. 

Hvorfor har du valgt at cykle til og fra arbejde?

"Det har jeg for motionens skyld, for at spare penge og af hensyn til mijøet". 


Hvad er den største fordel ved at cykle? 

"'Det er motionen, den økonomiske fordel og så tager det mig stort set den samme tid, som jeg skulle bruge i bil, da jeg på halvdelen af strækningen skal igennem bytrafikken".


Hvilken cykel foretrækker du at køre på? 

"Om sommeren kører jeg på en racercykel, og om vinteren kører jeg på en sportscykel".


Hvilke tanker gjorde du dig, da du valgte din nuværende cykel? 

"Når jeg vælger min pendlercykel, går jeg efter en let cykel med mange gear, som jeg kan køre så hurtigt som muligt på. Den behøver ikke være så terrængående, da hele turen foregår på asfalt, både igennem byen og på landevejen, så der har jeg primært brug for en let cykel med mange gear. Jeg har både en cykel til vinter- og en til sommerkørsel. Vintercyklen har skærme og lidt kraftigere dæk, som er så godt som punkterfrie. Det er ikke så sjovt at skulle skifte slange midt på landevejen klokken seks om morgenen, gennemblødt og i 2 graders varme". 


Har du noget særligt udstyr eller en særlig oppakning med, når du pendler? 

"Jeg kører med hjelm, men jeg kører næsten aldrig med rygsæk eller anden oppakning, da jeg synes, det er ubehageligt med en stor tung taske på ryggen. Hvis jeg cykler med rygsæk på sådan en lang strækning, bliver det hurtigt meget varmt. De gange jeg kører i bil, er det en større logistik, som skal gå op. Her har jeg tøj og mad med til de resterende dage, hvor jeg cykler, så der skal jeg huske at koordinere det, hvis jeg skal have noget større med frem og tilbage".

Hvad synes du, er det bedste ved at være cykelpendler?

"Det må igen være det her med at få motion ind i sin dagligdag, få frisk luft og at spare penge på udgifter til bilen".


Hvad synes du, er det værste ved at være cykelpendler? 

"Når det regner og de uopmærksomme medtrafikanter".


Hvad tror du, at der skal til, for at flere vælger at tage cyklen i stedet for bilen eller bussen, når de skal fra A til B? 

"Bedre og flere cykelstier så det er trygt at cykle".


Har du et godt råd til de folk, som gerne vil i gang med at cykle noget mere i dagligdagen? 

Køb noget godt cykeltøj hvis du skal køre mere end 10 km hver vej. Planlæg hvilke dage du vil cykle og hold fast i den plan - også selvom vejret ikke er det bedste".

images-1Lars foretrækker en sporty cykel, og derfor er hans primære transportmiddel (pendlercyklen) en Kildemoes Logic med skivebremser og udvendige gear. 
  • CLICK & CONNECT
  • FLERE END 250 FORHANDLERE
  • 15 ÅRS STELBRUDSGARANTI!

CLICK & CONNECT

- SEND EN FORESPØRGSEL PÅ EN KILDEMOES CYKEL DIREKTE TIL DIN FORHANDLER HER PÅ HJEMMESIDEN

FØLG OS PÅ FACEBOOK

- og deltag i konkurrencer, bliv opdateret med seneste nyt og meget mere.

FØLG VORES LIV I BEVÆGELSE PÅ INSTAGRAM

#KILDEMOES_AS