elcykelmyter: sandt eller falskt?

Elcykler er populære som aldrig før. Desværre er der stadig en del myter og fordomme omkring elcyklen. Dem vil vi gerne aflive én gang for alle. 

MYTE 1: ELCYKLER ER FORBEHOLDT ÆLDRE, FOLK MED EN SYGDOM ELLER ET HANDICAP 

FALSKT. Elcykler er for alle: Unge og ældre, mænd og kvinder, folk som af den ene eller den anden grund er udfordret på deres fysik, men bestemt også for de fysisk stærke. Elcykler kan være en rigtig god løsning for de ældre eller andre, som ikke længere er så fysisk stærke, fordi elcyklen gør det nemmere at komme rundt, men det er også en rigtig god løsning og investering for de yngre, som pendler til og fra studie eller job og måske skal bringe og hente børn. Du slipper for at sidde og vente i laaange køer i myldretrafikken og være afhængig af offentlige transportmidler. Derudover tager du hensyn til miljøet, får frisk luft og motion uden at møde svedig og træt op på jobbet. 

Designet på elcyklerne har også ændret sig markant. På moderne elcykler er designet lige så forskelligt, som det er på de almindelige cykler. Uanset om du er til en klassisk eller sporty elcykel, en neutral sort elcykel eller en farverig og mere iøjnefaldende elcykel, så er der en god chance for, at du i udvalget af elcykler kan finde en model, som passer til dig og dine behov. 

MYTE 2: MAN FÅR IKKE PULSEN OP, OG DERMED INGEN MOTION, NÅR MAN CYKLER PÅ EN ELCYKEL

FALSKT. Du skal også selv gøre en aktiv indsats for at komme frem. Du skal selv træde i pedalerne, også selvom du vælger at køre med det højeste hjælpeniveau. Hvor meget motion du får af at løbe en distance på 5 km afhænger også af, hvor hurtigt du løber, altså hvor mange kræfter du lægger i. Det samme gør sig gældende, når du kører på elcyklen. Der er forskellige hjælpeniveauer, som du, alt efter hvor meget hjælp, du ønsker fra elcyklens motor, kan justere. Det kan være, at du godt lige vil have lidt ekstra hjælp op ad bakken, eller når du kører i stærk modvind. Måske er hjælpen medvirkende til, at du oftere vælger at cykle eller vælger at køre lidt længere distancer? Du kan til hver en tid slå motorhjælpen fra og cykle på elcyklen, som du cykler på den almindelige cykel. At cykle på en elcykel er lige som at cykle på en almindelig cykel med til at styrke dit hjerte og kredsløb, muskler og ikke mindst din mentale sundhed. En nyere norsk undersøgelse, som har sammenlignet sundhedseffekterne af at cykle på en almindelig cykel og en elcykel, viser, at der rent faktisk ikke er så stor forskel på, hvor stor en del af lungekapaciteten, man bruger, hvis man sammenligner kørsel på den almindelige cykel og kørsel på elcyklen. Undersøgelsen viste, at alle testpersoner var moderat eller intensivt fysisk aktive 95% af tiden. Testpersonerne, som cyklede på en almindelig cykel, brugte 58% af deres lungekapacitet, imens testpersonerne på elcyklerne brugte 51% af deres lungekapacitet. Læs mere om undersøgelsen.

MYTE 3: ELCYKLER ER FARLIGE OG SVÆRE AT KØRE PÅ

FALSKT. Som udgangspunkt er en elcykel ikke farligere at køre på end en almindelig cykel. Det er dog vigtigt, at man bliver sat grundigt ind i, hvordan elcyklen fungerer, så man kender til dens kræfter, kan håndtere den og er helt tryg ved at cykle på den. På den måde kan man minimere risikoen for, at der opstår potentielt farlige situationer. Motoren kan yde assistance op til 25 km/t, hvorefter den slår fra. Motoren på elcyklen må kun virke, når cyklisten træder i pedalerne. En elcykel vejer naturligvis mere end en almindelig cykel, da den er udstyret med motor og batteri. Det er dog ikke noget, man bemærker, når man cykler på elcyklen.

 

ELCYKLEN BIDRAGER TIL ET AKTIVT LIV I BEVÆGELSE...

 

  • CLICK & CONNECT
  • FLERE END 250 FORHANDLERE
  • 15 ÅRS STELBRUDSGARANTI!

CLICK & CONNECT

- SEND EN FORESPØRGSEL PÅ EN KILDEMOES CYKEL DIREKTE TIL DIN FORHANDLER HER PÅ HJEMMESIDEN

FØLG OS PÅ FACEBOOK

- og deltag i konkurrencer, bliv opdateret med seneste nyt og meget mere.

FØLG VORES LIV I BEVÆGELSE PÅ INSTAGRAM

#KILDEMOES_AS