SIKKER PÅ CYKLEN

Husk at det lovpligtige udstyr skal være i orden. Det er ikke nok, at det er i orden ved køb af cyklen. Følgende bør kontrolleres jævnligt: Lås, lygter, reflekser, bremser, kæde og ringeklokke.
 

DET SIGER LOVEN OM

REFLEKSER PÅ CYKLEN

Cyklen skal være udstyret med en hvid refleks foran og en rød refleks bagpå. Det er vigtigt, at refleksen altid er synlig og ikke dækkes af f.eks. en taske. Sørg for at dine reflekser altid er intakte og rene, så de reflekterer bedst muligt. Det kan være en god idé at supplere med ekstra reflekser f.eks. på jakken eller tasken. Cyklen skal også være udstyret med en hvid refleksstribe på siden af dækket ELLER med mindst en refleks i hvert hjul. Derudover skal cyklen være udstyret med intakte reflekser på begge sider af pedalerne, så de kan ses fra begge sider dvs. i alt 4.  

BREMSER

Din cykel skal være udstyret med 2 uafhængige bremsesystemer, som virker på hhv. for- og baghjul.

RINGEKLOKKE

Cyklen skal være udstyret med en ringeklokke, som er klar og tydelig. Den skal monteres på styret og må ikke erstattes med horn eller lignende. 

CYKELLYGTER

Når det er mørkt og tåget, skal du have lys på cyklen. Lygterne skal kunne ses tydeligt på mindst 300 meters afstand og være synlige fra siden, men de må ikke lyse så kraftigt, at de blænder. Forlygten skal lyse gult, hvidt eller blåligt. Gule lygter må ikke blinke. Baglygten skal være rød, og den må gerne blinke (min. 120 blink/min.) Begge lygter skal monteres på cyklen, ikke på cyklisten, men det er tilladt som supplement. 

LÅS

Du er forpligtet til at låse din cykel, hvis du forlader den i længere tid. Hvis du er så uheldig, at din cykel bliver stjålet, skal cyklen have været låst med en forsikringsgodkendt lås, ellers dækker forsikringen ikke. 

 

DEN EKSTRA SIKKERHED

BRUG CYKELHJELM OG UNDGÅ SKADER

Cykelhjelmen er lige så vigtig en del af sikkerhedsudstyret som bremser og lygter. 

SYNLIGHED

Det er en rigtig god idé at supplere cyklens lygter og reflekser med reflekser på tøjet.

PAS PÅ BAGAGEN

Montér en bagagebærer på cyklen, så kan f.eks. tasker fragtes sikkert.

 

Læs mere om udstyr på cyklen på Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside

  • CLICK & CONNECT
  • FLERE END 250 FORHANDLERE
  • 15 ÅRS STELBRUDSGARANTI!

CLICK & CONNECT

- SEND EN FORESPØRGSEL PÅ EN KILDEMOES CYKEL DIREKTE TIL DIN FORHANDLER HER PÅ HJEMMESIDEN

FØLG OS PÅ FACEBOOK

- og deltag i konkurrencer, bliv opdateret med seneste nyt og meget mere.

FØLG VORES LIV I BEVÆGELSE PÅ INSTAGRAM

#KILDEMOES_AS