SIKKER PÅ CYKEL

Husk at det lovpligtige udstyr skal være i orden. Det er ikke nok at det er i orden ved køb af cyklen. Følgende bør kontrolleres jævnligt: Lås, lygter, reflekser, bremser, kæde, ringeklokke.


DET SIGER LOVEN


OM CYKELLYGTER: Lygterne skal kunne ses tydeligt på mindst 300 meters afstand og være synlige fra siden. Forlygten skal være med gult, hvidt eller blåligt lys. Gule lygter må ikke blinke. Baglygten skal være rød, og må gerne blinke (min. 120 blink/min.)

OM REFLEKSER PÅ CYKLEN: en hvid refleks for, en rød refleks bag. To gule reflekser på pedalerne. Reflekser i hjulene, på egerne (gule) eller på dækket (hvide).

OM BREMSER: Der skal være bremser på begge hjul. Enten to håndbremser eller en fodbremse kombineret med en håndbremse på forhjulet.

OM RINGEKLOKKE: Cyklen skal være forsynet med ringeklokke.

OM LÅS: Du har pligt til at låse din cykel. Forsikringen kræver godkendt lås.


BRUG CYKELHJELMEN - OG UNDGÅ SKADER

Cykelhjelmen er lige så vigtig en del af sikkerhedsudstyret som bremser og lygter.


SYNLIGHED


Det er en rigtig god idé at supplere cyklens lygter og reflekser med reflekser på tøjet.


PAS PÅ BAGAGEN


Monter en bagagebærer på cyklen, så kan f.eks. tasker fragtes sikkert.


LÆS MERE OM UDSTYR PÅ CYKLEN PÅ RÅDET FOR SIKKER TRAFIKS HJEMMESIDE


 

Nyt design - nu med Click & Connect!

Nyt look og nye funktioner. Velkommen til kildemoes.dk 2017, hvor du nu kan sende en forespørgsel på en cykel direkte til din lokale Kildemoes forhandler via vores hjemmeside. Vi håber, det gør det lettere for dig at få fat i din drømmecykel.

Læs mere

BEREGN DIN STELSTØRRELSE

Hvad du end skal bruge cyklen til, er den rette stelstørrelse utrolig vigtig. Det sikrer dig en behagelig kørestilling og derudover har du bedre kontrol over din cykel, når størrelsen er korrekt.
Læs mere

FAQ:

SPØRGSMÅL?

Kig i vores spørgsmål og svar her på siden. Måske finder du netop det, du leder efter.

Læs mere