TRANSPORT AF BØRN

Den 1. juni 2004 trådte en ny bekendtgørelse om cyklers indretning og udstyr m.v. i kraft. Bekendtgørelsen indeholder ændrede regler om befordring af børn på henholdsvis cykel og i cykelpåhængsvogn.


DER ER LEMPELSE AF ALDERSKRAV OG SKÆRPEDE KRAV TIL FASTSPÆNDING AF BØRN UNDER CYKELTRANSPORT. DE VÆSENTLIGSTE ÆNDRINGER ER:


Børn, der medtages på cykel, må nu være under 8 år (mod hidtil under 6 år).

Børn, der medtages på cykel, skal være forsvarligt fastspændt. Dette har hidtil kun været gældende for børn placeret bag cyklisten.

I cykelpåhængsvogn må medtages 2 personer uanset alder, når blot totalvægtgrænsen (60 kg, dog 100 kg med påløbsbremse) ikke overskrides. Hidtil måtte man transportere 2 børn under 6 år.

Der må samtidig medtages 2 personer i påhængsvognen og ét barn under 8 år på cyklen.

Forhøjelsen af aldersgrænsen for børn, der medtages på cykel, og ophævelsen af alderskravet for personer i cykelpåhængsvogn vil give mulighed for større fleksibilitet ved befordring af børn på cykel og personer i cykelpåhængsvogn.

Derved forbedres f.eks. forældres muligheder for at medtage børn på cyklen frem for, at børnene selv cykler og samtidig imødekommes et ønske fra flere invalideorganisationer om at kunne befordre personer - uanset alder - i cykelpåhængsvogn.

De nye regler om fastspænding af alle børn på cyklen vil bidrage til at højne færdselssikkerheden. Nærmere oplysninger om reglerne kan fås ved henvendelse til færdselsstyrelsen.


LÆS MERE PÅ RÅDET FOR SIKKER TRAFIKS HJEMMESIDE


 

Nyt design - nu med Click & Connect!

Nyt look og nye funktioner. Velkommen til kildemoes.dk 2017, hvor du nu kan sende en forespørgsel på en cykel direkte til din lokale Kildemoes forhandler via vores hjemmeside. Vi håber, det gør det lettere for dig at få fat i din drømmecykel.

Læs mere

BEREGN DIN STELSTØRRELSE

Hvad du end skal bruge cyklen til, er den rette stelstørrelse utrolig vigtig. Det sikrer dig en behagelig kørestilling og derudover har du bedre kontrol over din cykel, når størrelsen er korrekt.
Læs mere

FAQ:

SPØRGSMÅL?

Kig i vores spørgsmål og svar her på siden. Måske finder du netop det, du leder efter.

Læs mere