Undgå en rusten kæde

Husker du at vedligeholde din kæde? Desværre er der mange, som glemmer at rense og smøre kæden med jævne mellemrum. Det kan resultere i, at kæden ruster og slider på andre dele af cyklen. 

Det kræver slet ikke så meget, som du måske tror at vedligeholde din kæde. Med tre simple trin kan du forebygge rust og slidtage på kæde, tandhjul mv. Vi har også lavet en lille videoguide, som viser dig, hvordan du trin for trin plejer din kæde.

TRIN 1: KÆDERENS 

Til at starte med skal du bruge en mikrofiberklud og en kæderens. Spray et jævnt lag kæderens på kluden og begynd derefter at rense kæden af - gerne imens du kører pedalerne rundt. Det kræver dog, at du har et ophæng til cyklen. Det er vigtigt, at hele kæden renses godt af, så du får fjernet skidt, småsten, vejsalt m.m. 

TRIN 2: OLIE

Kæden skal herefter have olie. Vi anbefaler, at du gør brug af en syrefri kædeolie. Vi benytter en kædeolie fra BikeCare, som både findes i en sommer- og vintervariant. Olien sørger for, at kæden bliver godt beskyttet mod skidt og vejsalt. Olien er også medvirkende til, at kæden har nemmere ved at køre rundt. Sørg for at komme olie på kædeløbet hele vejen rundt, så du er sikker på, at alle bevægelige dele har fået olie. Vi anbefaler, at du giver kæden olie én gang om ugen i vinterperioden og én gang om måneden i sommerperioden. 

TRIN 3: TØR KÆDEN EFTER

Til sidst skal kæden tørres grundigt efter for at fjerne overskydende olie, så skidtet ikke sætter sig fast. 

OVERHOLDER DU DISSE RÅD, UNDGÅR DU AT KÆDEN RUSTER OG SLIDER PÅ ANDRE DELE AF CYKLEN.

 
  • CLICK & CONNECT
  • FLERE END 250 FORHANDLERE
  • 15 ÅRS STELBRUDSGARANTI!

CLICK & CONNECT

- SEND EN FORESPØRGSEL PÅ EN KILDEMOES CYKEL DIREKTE TIL DIN FORHANDLER HER PÅ HJEMMESIDEN

FØLG OS PÅ FACEBOOK

- og deltag i konkurrencer, bliv opdateret med seneste nyt og meget mere.

FØLG VORES LIV I BEVÆGELSE PÅ INSTAGRAM

#KILDEMOES_AS