HISTORIEN OM KILDEMOES STARTER HELT TILBAGE I 1942

Børge Kildemoes Cykelfabrik begyndte at producere cykelstel. I tiden omkring 2. verdenskrig begyndte Børge Kildemoes i en alder af 22 år, at producere cykler hjemme i kælderen. Men da krigen rasede i det meste af Europa og Danmark var besat, var det svært at skaffe materiale og reservedele. På grund af denne materialemangel måtte den unge Kildemoes i den første tid bruge de forhåndenværende midler, og produktion bestod derfor i starten primært af ombygning af voksencykler, som blev tilpasset børn.

Lidt senere investerede Børge Kildemoes en dengang anseelig sum på 500 kroner i rør og drejebænk. Med disse redskaber var Kildemoes nu klar til at starte produktionen af 'rigtige' cykler. Værkstedet lå i kælderen i hans villa! Den første egentlige produktion kunne præstere fem til seks cykler om dagen.
 

1959: Stelproduktionen flyttes fra villa-kælderen til det Gl. Mejeri i Nr. Lyndelse

Forretningen voksede hurtigt, og med en flink bankbestyrers hjælp fik den unge iværksætter held til at starte en egentlig cykelfabrik. Fabrikken blev etableret på det gamle Mejeri i Nr. Lyndelse. I starten produceredes udelukkende cykelstel, og fabrikken var primært underleverandør til de mange grossister, som fandtes dengang. Først fra starten af 1960'erne produceredes komplette cykler og knallerter. Der var eksport til både Norge og Sverige. Cyklerne blev solgt under navnet BKC - Børge Kildemoes Cykler.
 

1975: Der bliver bygget ny fabrik ved siden af mejeriet
 

1984: Kildemoes bliver børsnoteret
 

1986: Direkte distribution til cykelhandlere

Med distribution direkte til cykelhandlerne lød startskuddet til en målrettet markedsføring af mærkenavnet Kildemoes. Strategien ændredes fra at være en produktorienteret eksportvirksomhed til at være markedsorienteret mod hjemmemarkedet. Cyklerne skiftede i 1980'erne navn fra BKC til Kildemoes, som vi kender det i dag.
 

1987: Monark Stiga AB, Sverige køber en bestemmende aktiepost i Kildemoes

Monark Stiga AB opkøber udover Kildemoes også flere andre europæiske fabrikker og danner koncernen Cycleurope AB. Du kan læse mere om Cycleurope AB på www.cycleurope.com.
 

1997: Kildemoes opkøber Everton fra Everton Smith A/S

Med købet af Everton tilførte Kildemoes Everton-navnet og Everton-produkterne fornyet stabilitet og tillid. Med overtagelsen af Everton var Kildemoes med til at bidrage til fastholdelse af arbejdspladser og cykelproduktion i Danmark.
 

2005: Kildemoes er Årets Cykel

Kildemoes blev i 2005 kåret som 'Årets Cykel' i en afstemning foretaget af den landsdækkende cykelhandlerkæde FRI Cykler. 
 

2006: Kildemoes bliver kåret som Dansk Superbrand 2006

At være blevet kåret som superbrand er en stor ære og et enormt skulderklap. Blandt flere end 1.000 danske og udenlandske brands vandt Kildemoes i kategorien 'Benzin, cykler og tilbehør' foran bl.a. Falck og Michelin. At være et Superbrand forpligter. Et af kriterierne for at blive udnævnt er nemlig, at ens brand skal tilbyde følelsesmæssige fordele, som forbrugerne ønsker og genkender. Det betyder, at vi hele tiden skal forny os og sikre, at vi rammer vores kunder lige i hjertet. En strategi vi længe har arbejdet med. Faktisk lige siden vi begyndte at sende vores reklamer ud i TV tilbage i slutningen af 80’erne.

Udover at blive kåret som Superbrand, havde Kildemoes igen i 2006 en model blandt de nominerede – og vandt titlen som 'Årets Cykel' hos FRI kæden.
 

2007: Kildemoes præsenterer BKC

Det oprindelige cykelmærke BKC relanceres i en ny moderne udgave som et selvstændigt mærke for high-end sportscykler. BKC er forkortelsen for Børge Kildemoes Cykelfabrik - opkaldt efter virksomhedens grundlægger. Faktisk hed alle vore cykler BKC før de i 80'erne skiftede navn til Kildemoes, som i mellemtiden er blevet Danmarks bedst kendte cykelmærke.
 

2008: Kildemoes bliver igen kåret som Dansk Superbrand 2008

Endnu engang manifesterer Kildemoes sig som et rigtig stærkt mærke, da vi for anden gang kåres som B2C superbrand i 2008. Vel at mærke som eneste cykelmærke i feltet! Det er vi meget stolte af, men erkender at vi fortsat skal levere et kvalitetsprodukt for at leve op til den meget fornemme status.
 

2010: Produktionen af Kildemoes cykler flytter

Det var med blødende hjerte, at medarbejderne hos Kildemoes fik besked om, at fabrikken i Nr. Lyndelse desværre måtte lukke. Det var det triste resultat af det faktum, at der var ekstra kapacitet på flere af Cycleurope-koncernens fabrikker, og derfor skulle produktionen af de forskellige mærker i koncernen samles på færre fabrikker. I praksis betød det desværre et farvel til mange gode og loyale kolleger i produktionen – en del af dem, havde arbejdet på fabrikken i Nr. Lyndelse i det meste af deres arbejdsliv. Tilbage er administrationen, som stadig huserer i den lille fynske by lidt uden for Odense. Så det er stadig her alle Kildemoes cyklerne bliver designet og defineret – ned til den mindste detalje og den sidste møtrik. Så selvom cyklerne nu ruller ud fra Cycleuropes fabrikker i Sverige og Frankrig – og fra Fjernøsten, så fødes de stadig der, hvor det hele begyndte for snart en menneskealder siden.
 

2016: Kildemoes får nyt elcykel-univers

Vores cykelsortiment er igen blevet udvidet - endda betragteligt. Det helt store hit blandt både unge og gamle er cykler med indbygget medvind og konstant kørsel ned ad bakke. Elcykler er i den grad kommet for at blive, og Kildemoes tilbyder derfor flere og flere forskellige typer af elcykler desuden med forskellige motorsystemer, som har fleksible rækkevidder alt efter, hvilken batteristørrelse man vælger. Med de mange forskellige elcykler følger et øget behov for hjælp til at vælge den helt rigtige elcykel. Læs mere her.
 

2017: Kildemoes introducerer ny hjemmeside med "Click & Connect"

For at følge lidt med i den tekniske udvikling vil Kildemoes gerne gøre det lettere at bestille vores cykler online. I 2017 har vi derfor introduceret Click & Connect på vores egen hjemmeside, så du kan sende en forespørgsel på én eller flere af vores cykler til din lokale Kildemoes forhandler. Du handler stadig med din lokale butik - vi videreformidler blot din forespørgsel til din foretrukne forhandler.

CLICK & CONNECT

- SEND EN FORESPØRGSEL PÅ EN KILDEMOES CYKEL DIREKTE TIL DIN FORHANDLER HER PÅ HJEMMESIDEN

BEREGN DIN STELSTØRRELSE

Hvad du end skal bruge cyklen til, er den rette stelstørrelse utrolig vigtig. Det sikrer dig en behagelig kørestilling og derudover har du bedre kontrol over din cykel, når størrelsen er korrekt.

Læs mere

SPØRGSMÅL?

Kig i vores spørgsmål og svar her på siden. Måske finder du netop dét, du leder efter.

Læs mere