HISTORIEN

HISTORIEN OM KILDEMOES STARTER HELT TILBAGE I 1942

Børge Kildemoes Cykelfabrik begyndte at producere cykelstel i tiden omkring 2. verdenskrig, hvor  Børge Kildemoes i en alder af 22 år laver cykler hjemme i villa-kælderen. Men da krigen rasede i det meste af Europa og Danmark var besat, var det svært at skaffe materiale og reservedele. Derfor måtte den unge Kildemoes i den første tid bruge de forhåndenværende midler, og produktion bestod derfor i starten primært af ombygning af voksencykler, som blev tilpasset børn.

Lidt senere investerede Børge Kildemoes en dengang anseelig sum på 500 kroner i rør og drejebænk. Dermed var Kildemoes nu klar til at starte produktionen af “rigtige” cykler. Den første egentlige produktion kunne præstere fem til seks cykler om dagen.

1959: STELPRODUKTIONEN FLYTTES.

Forretningen voksede hurtigt, og med en flink bankbestyrers hjælp fik den unge iværksætter held til at starte en egentlig cykelfabrik, som i 1959 blev etableret på det gamle Mejeri i Nr. Lyndelse. I starten produceredes udelukkende cykelstel, og fabrikken var primært underleverandør til datidens mange grossister. Først fra starten af 1960'erne produceredes komplette cykler og knallerter. Der var eksport til både Norge og Sverige. Cyklerne blev solgt under navnet BKC - Børge Kildemoes Cykler.

1975: DER BLIVER BYGGET NY FABRIK VED SIDEN AF MEJERIET.


1984: KILDEMOES BLIVER BØRSNOTERET.

1986: DIREKTE DISTRIBUTION TIL CYKELHANDLERE.

Med distribution direkte til cykelhandlerne lød startskuddet til en målrettet markedsføring af mærkenavnet Kildemoes. Strategien ændredes fra at være en produktorienteret eksportvirksomhed til at være markedsorienteret mod hjemmemarkedet. Cyklerne skiftede i 1980'erne navn fra BKC til Kildemoes, som vi kender det i dag.

1987: MONARK STIGA AB, SVERIGE KØBER EN BESTEMMENDE AKTIEPOST I KILDEMOES

Monark Stiga AB opkøber udover Kildemoes også flere andre europæiske fabrikker og danner koncernen Cycleurope AB. Læs mere om Cycleurope AB her.

1997: KILDEMOES OPKØBER EVERTON.

Med købet af Everton fra Everton Smith A/S tilførte Kildemoes Everton-navnet og Everton-produkterne fornyet stabilitet og tillid. Med overtagelsen af Everton var Kildemoes med til at bidrage til fastholdelse af arbejdspladser og cykelproduktion i Danmark.

2005 og 2006: KILDEMOES KÅRES SOM "ÅRETS CYKEL" AF CYKELHANDLERKÆDEN FRI CYKLER.

2006: KILDEMOES BLIVER KÅRET SOM "DANSK SUPERBRAND".

Blandt flere end 1.000 danske og udenlandske brands vandt Kildemoes i kategorien “Benzin, cykler og tilbehør” foran bl.a. Falck og Michelin. Et af kriterierne for at blive udnævnt var, at ens brand skulle tilbyde følelsesmæssige fordele, som forbrugerne ønsker og genkender.

2007: KILDEMOES PRÆSENTERER BKC.

Det oprindelige cykelmærke BKC relanceres i en ny moderne udgave som et selvstændigt mærke for high-end sportscykler. BKC (forkortelse for Børge Kildemoes Cykelfabrik) navnet på alle vores cykler indtil de i 80'erne skiftede navn til Kildemoes.

2008: KILDEMOES BLIVER IGEN KÅRET SOM "DANSK SUPERBRAND".

Endnu engang manifesterer Kildemoes sig som et rigtig stærkt mærke, da vi for anden gang kåres som B2C superbrand i 2008.

2010: PRODUKTIONEN AF KILDEMOES CYKLER FLYTTER.

Grundet ekstra kapacitet på flere af Cycleurope-koncernens fabrikker, skulle produktionen af de forskellige mærker i koncernen samles på færre fabrikker. I praksis betød det desværre et farvel til gode og loyale kolleger gennem mange år i produktionen i Nr. Lyndelse. Men selvom cyklerne nu produceres på Cycleuropes fabrikker i Sverige og Frankrig – og i Fjernøsten, så designes og udvikles cyklerne stadig i Nr. Lyndelse.

2016: KILDEMOES FÅR NYT ELCYKEL-UNIVERS.

Cykelsortiment udvides igen - endda betragteligt. Elcykler er i den grad kommet for at blive, og Kildemoes tilbyder nu derfor flere og flere forskellige typer af elcykler. 

2021: INNOVATIV NYHED TIL KILDEMOES ELCYKLER.

Kildemoes introducerer et nyudviklet sikkerheds- og tryghedsunivers til Kildemoes elcykler kaldet Koppla, som bygger på en app til smart-phones. Koppla konceptet er udviklet på Cycleuropes fabrik i Sverige. Koppla-konceptet giver Kildemoes elcykler et skub frem på markedet i Danmark.

2022: KILDEMOES ELCYKLER PRODUCERES I SVERIGE.

Kildemoes har nu flyttet hele produktionen af elcykler til Cycleuropes egen fabrik i Sverige. Cyklerne designes fortsat i Danmark, så de passer til den danske befolknings smag for lækkert design med funktionelle detaljer.

produkter

Ryd