FIND DEN RIGTIGE STØRRELSE CYKEL

VÆLG DEN RIGTIGE STØRRELSE

Mange af Kildemoes’ cykelmodeller findes i flere størrelser. For at få den rigtige kørestilling er det vigtigt at købe din nye i cykel i den rigtige størrelse.
Selvfølgelig er det også vigtigt at købe den rigtige størrelse cykel til dit barn.

HVORDAN FORSTÅS STØRRELSEN PÅ EN CYKEL?

På voksencykler angives størrelsen i centimeter, som er et udtryk for stellets størrelse. F.eks. 51 cm.
På børnecykler angives størrelsen i tommer, som er et udtryk for hjulene størrelse. F.eks. 20”.

HVORDAN FINDER JEG DEN RIGTIGE STØRRELSE PÅ EN VOKSENCYKEL?

Det er vigtigt, at du sidder godt, naturligt og uanstrengt på cyklen. Prøv evt. to forskellige stelstørrelser for at mærke forskellen. Det er ikke kun højden på cyklen, men også længden, der afgør, om du sidder komfortabelt. Vi er alle skabt forskelligt. Nogle mennesker har lange ben, men en kortere overkrop og ikke så lange arme, og for andre er det omvendt. Cykeltypen kan også betyde noget for, hvilken stelstørrelse du skal vælge.

På vores hjemmeside er der ved hver cykel er angivet en omtrentlig kropshøjde. Dette er kun givet som en retningslinje.

Højde

Stelstørrelse

150-160 cm

47 cm

155-165 cm

47-51 cm

165-175 cm

47-51 cm

175-185 cm

51-55 cm

185-190 cm

55-59 cm

190 cm -

59-62 cm

 

HVILKEN STØRRELSE CYKEL SKAL MIT BARN HAVE?

Når du køber cykel til dit barn, kan det være fristende at købe en cykel, som barnet kan ”vokse med”, men det er vigtigt, at cyklen ikke er for stor, da barnet kan risikere at blive bange for at cykle, hvis det ikke har kontrol over cyklen. Det er vigtigt, at mindre børn kan nå jorden med begge fødder, når de sidder på sadlen. De større og mere øvede børn har ofte en bedre balance og kontrol, så her kan det være tilstrækkeligt, hvis de blot kan nå jorden med én fod, når de sidder på sadlen.

Det er meget individuelt, hvor gode børn er motorisk. Hvis barnet har været vant til at bruge en walkbike (cykel uden pedaler), er det ofte meget lettere for barnet med balancen, når de skal begynde at cykle på 2-hjulet cykel med pedaler.

Det kan være svært at sætte et alderstrin på størrelsen af cykel, da børn jo er forskelligt udviklet rent fysisk. Vi anbefaler altid, at barnet prøver cyklen inden købet. Det ses hurtigt, om barnet føler sig trygt og sikker.

Nedenstående skema skal blot ses som vejledende. Angivelsen af alder i skemaet sammenholdes gerne med barnets skridtlængde.

Stoerelsesguide

produkter

Ryd